Sharing-Success Sponsors

Huis ter DuinKwast WijnkopersHANOSSimon de VogelHeuvelman Sound & Vision B.V.Vacu Vin

Project DSFN

De Partnerorganisatie Down Syndrome Foundation Nigeria (DSFN) heeft als doel kinderen met het syndroom van down te integreren binnen hun eigen omgeving. Dit doen zij door het bieden van een gedegen opleiding en door het bieden van werkplaatsen zodat de jongeren ook economisch zelfstandig zijn. Daarnaast geven zij directe hulp aan 13 kinderen met een handicap.

Het project is kleinschalig gestart, met vijf kinderen, als een bakkerij voor de behoefte van de eigen bewoners. Vanuit de omgeving  zoals ouders, vrienden en vrijwilligers  is ook steeds meer  vraag naar de producten. De producten zijn onder andere brood, koekjes en Chin Chin (een gefrituurde snack). Omdat de vraag naar de producten steeds groter wordt is er ruimte voor meer jonge mensen met het syndroom van down om een opleiding te volgen en is er ruimte om meer  werkgelegenheid  te creëren.

De jongeren worden begeleid tijdens hun opleiding. Op hun beurt begeleiden zij weer de nieuwe studenten die in de keuken/bakkerij worden geplaatst.

Helaas is er nog te weinig apparatuur om alle studenten te werk te stellen en aan de vraag van de producten te voldoen. Voor een bedrag van 5000 euro kunnen er meer kinderen met het syndroom van Down worden opgeleid en kan er apparatuur worden aangeschaft zodat ook meer jongeren na hun opleiding aan het werk kunnen in de bakkerij.